„Urzaa“ – uzbekiška virtuvė Klaipėdoje
Klaipėdoje ne tiek daug vietų, kur gali paskanauti egzotinių virtuvių (na, išskyrus kiniečius, kurių visur pilna). Tad kai senamiestyje atsidarė uzbekų patiekalus siūlanti „Urzaa“, iš karto susidomėjome. To susidomėjimo rezultatai – žemiau.
Trumpai
Aplinka: Tvarkinga ir moderni, bet tuštoka ir labai trūksta jaukumo
Aptarnavimas: patenkinamas, bet tikrai ne aukščiausio lygio;
Publika: labai įvairi, nes dalis lankytojų (pagrinde vidutinio ir kiek vyresnio amžiaus) čia ateina valgyti, dalis (jaunesni) – rūkyti kaljano. Nemažai turistų.
Muzika: nelabai pastebiama
Gėrimai: padorus pilstomo alus pasirinkimas ir labai geri deal’ai stipriesiems gėrimams (jeigu perki buteliais…:))
Maistas: stipriausia šios vietos pusė. LABAI skanūs uzbekų virtuvės patiekalai!
„Miesto žirafos“ sako: 4 iš 5. Pagal interjerą, vibe’ą, aptarnavimą ir daugelį kitų parametrų tai būtų eilinis restoranas Žvejų gatvėje, kurių čia priviso sočiai – „modernių“, vienodų vidutinybių… BET skirtingai nuo daugelio kaimynų „Urzaa“ gerai moka vieną dalyką – gaminti maistą. Dėl jo nuolat čia grįžtame!
Patartumėm būtinai paragauti Šurpos – tirštos ir sočios uzbekiškos sriubos. Labai skanu! O jeigu taip atisitiko, kad iš vakaro truputį padauginot, Šurpa taps tikru išsigelbėjimu. Manty (tokie dideli-i-i koldūnai) – irgi privaloma „programos“ dalis. O šonkauliai!… Och, kokie čia šonkauliai – mėsa minkštutėlė, tiesiog pati krenta nuo kaulo. Žodžiu, pirmyn – į kulinarinę kelionę po Uzbekiją! Ir pasistenkite nekreipti dėmesio į aplinkinius trukdžius: jaukumo trukumą, „ūkišką“ aptarnavimą (merginos sukasi greitai, yra paslaugios, bet jau tie jų garsūs pokalbiai tarpusavyje arba su savo „į svečius“ užsukusiais draugais…), kaljaną rūkančius „madingus“ pacaniukus iš rajono ir įkalusias žvengiančias turistų kompanijas – ką padarysi, Žvejų gatvėj nuo tokios publikos nepabėgsi. Mes čia ateiname valgyti, o maloniai bei jaukiai pavakaroti yra Klaipėdoje ir kitų vietų.
Beje, nors patys su tuo nesusidurėme, bet turime paminėti, kad pasak daugybės žmonių, „Urzaa“ buvo labai suprastėjusi vasarą. Atvirai pasakius, vasarą pajūryje suprastėja absoliuti dauguma barų ir restoranų – turistų masė ir savininkų siekis užsidirbti visiems 9-iems ne-sezono mėnesiams daro savo: 99 proc. atvejų staliukų skaičius stipriai viršija aptarnaujančio personalo ir virtuvės pajėgumus.
Deja, taip buvo atsitikę ir su „Urzaa“. Vasarą pasipylė baisios istorijos apie valandą (!!!) lauktą atsiskaitymą, atšalusį maistą, pamirštus užsakymus ir panašius dalykus. Lankytojų laimei (ir restoranų savininkų nelaimei) vasaros sezonas Lietuvos pajūryje trumpas. Rudeniui atėjus viskas grįžo į savo vėžes, o „Urzaa“ vėl tapo geru pasirinkimu pilvui pamalonint.
Kontaktai
Adresas: Žvejų g. 10, Klaipėda
Internete: „Urzaa“ Facebook
Tel.: +37062011222