„Ingredientai“ / Facebook nuotr.

Restoranas „Ingredientai“ Klaipėdoje: nauja žvaigždė pajūrio maisto padangėje

[Update 2019 vasarą: su liūdėsiu pranešame, kad 2019 m. pavasario pradžioje restoranas „Ingredientai“ užsidarė].

Pagaliau „Žirafų“ kojos nuėjo iki neseniai Klaipėdoje atidariusio restorano „Ingredientai“, o rankos – iki apžvalgos rašymo. Džiaugiamės, galėdami pranešti, kad pajūrio rimto maisto įstaigų padangėje sužibo nauja žvaigždė.

Trumpai

Aplinka: „Ingredientai“ tvarkingi ir šiuolaikiški. Interjeras „hipsterovas“, bet šiek tiek trūksta jaukumo
Aptarnavimas: patenkinamas, bet ne wow lygio;
Publika: vidurinės klasės, nemaža dalis – vyresnio amžiaus
Muzika: maloniai rami
Gėrimai: craftinis alus buteliukuose, vynai, stiprieji – panašiai, kaip visur
Maistas: tikras, rimtas ir „restoraninis“ – vienas geriausių Klaipėdoje

„Ingredientai“ / Facebook nuotr.

„Ingredientai“ / Facebook nuotr.

„Miesto žirafos“ sako: 5 iš 5, jeigu lyginame „Ingredientus“ su 99% Klaipėdos restoranų (ir tikrų, ir tiesiog taip pasivadinusių). Tačiau, mielieji „Ingredientai“, patys užsikėlėte kartelę, tad lyginsime su rimtais Klaipėdos restoranais. Tokiais, kaip „Momo grill“, „Monai“ ar užsidariusia „Temperatūra“. Todėl kol kas 4 iš 5. Bet tai vis tiek labai gerai.

Kodėl 4 iš 5 balų?

Maistas – be priekaištų. Kiekvieną dieną atsinaujinantis meniu, viskas šviežia, gražu, su fantazija – ypač desertai, kuriuose dera, atrodo, sunkiai suderinami dalykai.

Iki penketo trūksta dviejų dalykų:

Jaukesnės aplinkos. Net sunku pasakyti, kas konkrečiai negerai su dabartine. Atrodo viskas gerai, tačiau nesijauti jaukiai nors tu ką. Galbūt reikia labiau pažaisti su apšvietimu, o gal trukdo pro langą atsiveriantis vaizdas į kiemą, kuriame už metro nuo lango priparkuotos mašinos.

Tiesa, vien dėl to tikrai nebūtumėm viso balo nuėmę – jaukumas visgi individualus pojūtis, todėl einame prie rimčiausio šio restorano trūkumo – aptarnavimo.

Nesupraskite klaidingai, padavėjai prieina laiku, aptarnauja mandagiai, atrodo tvarkingai. Deja, bet tokiuose restoranuose to neužtenka. Tokio lygio įstaigoje padavėjas nėra tik žmogus, atnešantis bei nunešantis lėkštes. Jis – restorano veidas.

„Ingredientai“ / Facebook nuotr.

„Ingredientai“ / Facebook nuotr.

Padavėjas turi būti kaip namų šeimininkas, svetingai pasitinkantis klientą, besirūpinantis, kaip jis jaučiasi, mokantis pristatyti kiekvieną meniu patiekalą, gėrimą bei gebantis patarti ir padėti išsirinkti.

Vieno apsilankymo metu mus aptarnavo pats šefas, kuris, be abejo, meniu susigaudė geriau negu gerai, tačiau kiekvieną kartą ant paties šefo nepataikysi. Kitam personalui, kad ir kokie mandagūs jie bebūtų, trūksta gilumo ir subtilumo. Žinoma, patirtis ateina su laiku, todėl mes pasiruošę palaukti, kol padavėjai „paaugs“. Laukdami lankysimės patys bei raginsime kitus čia lankytis.

„Ingredientai“ siūlo verslo pietus net iki 15:00 val. Tiesa, jie čia kiek brangesni, nei įpratę dauguma klaipėdiečių: sriuba su karštu patiekalu kainuoja 8 eurus.
Už karštą patiekalą ne dienos pietų metu čia paklosite apie 13-14 eurų.

P.S. Kavos čia negerkite. Na bent jau tie, kas mėgsta latte! „Šampūninės“ putos iš aparato už 2 eurus… Čia ne tik apie „Ingredientus“ – gera mintis būtų išvis nesiūlyti latte ar kitų „putojančių“ kavos gėrimų, jei įstaigoje nedirba profesionalūs baristos.

Kontaktai

Adresas: Herkaus Manto g. 36A

Tel. nr.: +370 637 77331

Internete: „Ingredientai“ Facebook puslapis

Ką apie „Ingredientus“ manote jūs? Pasidalinkite savo patirtimi komentaruose ir nepamirškite peržvelgti kitų „Miesto Žirafų“ Klaipėdos restoranų apžvalgų.