Tebūnie kava I Knygos pristatymas ir degustacija
Kava – magiškas žodis, kurį išgirdus kiekvienas atsiduriame savo dienos rituale: vieniems tai ryto kvapas ir pradžios ženklas, kitiems – susitikimo žavesys ir tarsi draugystę stiprinantis apkabinimas, tretiems – atradimų kelionė per pasaulio šalis. Kava mus lydi nuo mažes ir keičiantis gyvenimo etapams leidžia ją pažinti vis kitaip, brandžiau, giliau, o įdomiausia – kad tai gėrimas, kuriam apibrėžti rasime milijonus apibūdinimų ir sąvokų.
Sausio 25 dieną 11 val. Klaipėdos Ievos Simonaitytės Bibliotekoje Renginių salėje kviečiame visus kavos melomanus, mylėtojus, atradėjus ir ragautojus į nuostabų susitikimą su Emanueliu Rykliu – kavos entuziastu, Vilniuje įsteigusiu „Crooked Nose & Coffee Stories“ kavos manufaktūrą ir pristatančiu knygą „Tebūnie kava“. Renginį moderuos Ineta Bukelevičė.
Tebūnie kava – tarsi burtažodis, leidžiantis kavos skoniui išsiskleisti mūsų juslėse ir užsifiksuoti ilgalaikiams prisiminimams.
Susitikimo metu išgirsite apie kavos kelionę ir transformaciją iki kavos puodelio, sužinosite apie skirtingus kavos paruošimo būdus, rūšis, pasikartosite kavos ruošimo taisykles ir dar daugiau – Jūsų laukia ypatinga kavos degustacija ir neįtikėtinų naujų patyrimų laikas.
Renginys nemokamas ir atviras visiems smalsuoliams. Po renginio galėsite įsigyti „Tebūnie kava“ knygų su autografu bei šviežiai skrudintos kavos.
Plačiau apie „Tebūnie kava“ knygą:
Tai knyga apie kavą ir aplink kavą. Smalsiems, atviriems ir norintiems geriau pažinti pasaulyje itin mylimą tamsųjį gėrimą. „Tebūnie kava“ – tai Emanuelio Ryklio profesionalios patirties, įgytos ilgus metus dirbant, eksperimentuojant ir tiesiog žaidžiant su kava, kulminacija. Nuo žalių pupelių iki skrudinimo, nuo kavos ragavimo iki derinių su maistu, nuo gerai žinomų kavos produktų iki originalių receptų ir įrankių. „Tebūnie kava“ knyga skirta kavos įkvėpimams ir atradimams.
Knygos autorius – kavos entuziastas Emanuelis Ryklys daugiau nei prieš dešimt metų Vilniuje įkūrė išskirtinę „Crooked Nose & Coffee Stories“ kavos manufaktūrą ir pasaulyje susidomėjimą sukėlė joje kuriamais originaliais kavos produktais. Tarp jų – lietuviškasis kavos ruošimo įrankis „Bro“, viskio statinėje brandinta kava bei pirmasis lietuviškas alus su kava. Emanuelis pripažintas kavos autoritetas, nuolat vedantis ir organizuojantis kavos degustacijas bei kitus edukacinius renginius.
„Tebūnie kava“ pateikiami esminiai patarimai, kaip namuose paruošti skaniausią kavos puodelį, naudojant populiariausius įrankius – ikoniškąjį mokos kavinuką, „espresso“ kavos aparatą, laboratorinį „Chemex“ įrankį ir kitus. Knyga skirta ne tik baristoms ar kavos profesionalams, bet ir kasdieniams kavos mėgėjams, kurie nori išplėsti savo kavos žinių pagrindus. Emanuelio Ryklio knygoje esančias kavos istorijas papildo įkvepiančios fotografijos bei žaismingos iliustracijos.
Renginių aprašymai yra ruošiami pagal organizatorių išplatintą informaciją, todėl „Miesto Žirafos“ negarantuoja, kad informacija yra teisinga ir neatsako už galimus netikslumus bei įstatymų pažeidimus renginių aprašymuose.