Pusryčiai Klaipėdoje: kur verta pradėti rytą mieste?
Pusryčiai vadinami svarbiausiu dienos maistu, tad rasti gerą vietą pusryčiavimui – tiesiog būtina! „Miesto Žirafos“ dalinasi savo mėgstamiausiomis pusryčių vietomis Klaipėdoje.
Bandelės ir kava, arbata
Paprasčiausias pasirinkimas pusryčiams – bandelės. Kepyklėlių ir bandelinių Klaipėdoje netrūksta, tačiau kalbant apie pusryčius, yra 2 problemos:
1) nemaža kepyklėlių dalis nedirba sekmadieniais, t.y. tą dieną, kai dažniausiai nesinori pusryčiauti namuose (arba tiesiog po šeštadienio nakties nėra jėgų kažką gaminti:)
2) mažytės kepyklėlės, kuriose nėra pakankamai vietos jaukiai ir ramiai atsisėsti.
Taigi pusryčiauti bandelėmis „Miesto žirafos“ dažniausiai eina į „Prezo“ kepyklėlę (Manto g. 2 arba kiek toliau nuo senamiesčio – Manto g. 27, Klaipėda).
–
Vietos daug abejose kepyklėlėse, bet geriausios, aišku, prie lango, pro kurį galėsi stebėti Manto gatve einančius žmones. Pasitaiko labai linksmų personažų:)
„Prezo“ asortimentas – visai neblogas. Gan platus pasirinkimas sotesnių kepinių (užkepėlės, kibinai su įvairiais įdarais), taip pat ir saldžių bandelių bei sausainių.
“Family Bulangerie and Wine” (Taikos pr. 61 arba PC “Akropolis”, Klaipėda) tai vieta kruasanų mėgėjams! Čia pat vietoje kepti šviežutėliai kruasanai su įvairiausiais įdarais (sūriu, šokoladu, uogiene…) ir, žinoma, klasikiniai sviestinukai. Tikras rojus tikrų kruasanų tikriems gerbėjams! Bet čia rasi ne tik jų.
Pusryčiams “Family Bulangerie and Wine” taip galėsi “užkirsti” sveikos košės ar varškės blynelių, išgerti šviežių sulčių ir, be abejo, prabudinti organizmą kavos puodeliu. Jauki vieta, itin patogi tuo, kad įsikūrus „Akropolyje“ – galėsi sujungti skanius pusryčius su apsipirkimu.
Jeigu nesinori sukti galvos ir tuo pačiu norisi normalios kavos, einame į bet kurį Klaipėdos centre esantį „Caffeine“ (Tiltų/Žvejų g. sankryžoje arba H. Manto g. 18). Pusryčiams čia rasi kišo, panini sumuštinių, poros rūšių keksiukų ir saldžių pyragų. Asortimentas nedidelis, bet nuo bado atsiginsi.
Mūsų nuomone, ne pats geriausias variantas, bet vertas paminėjimo vien dėl to, jog yra „true old school“ vieta. Kalba eina apie netoli Senojo turgaus įsikūrusią kepyklą (Tiltų g. 29., Klaipėda) lėkštu pavadinimu „Kepuva“ (gerai, kad ne „Keplita“!)
Bandelės čia niekuo neišskirtinės. Tačiau ši kepykla dirba visomis savaitės dienomis ir yra erdvi. Todėl gali ramiai atsisėsti taip, kad eilėje pigių bandelių laukiantys pensininkai, nešini ryšuliais su bulvėmis ir kitomis turgaus gerybėmis, neišverstų tavo kavos.
Beje, kava (kaip ir visa kita) čia labai pigi, bet prasta. Tad bandeles geriau užsigerti arbata arba kakava, o kavos po to arba prieš tai eiti kažkur kitur..
Jeigu pusryčiauti einam ne sekmadienį, reguliariai apsilankome dar ir šiose vietose:
– Kepyklelėje „Pas Betą“ (Mažvydo alėja 6, Klaipėda) valgom sveikus pusryčius: indiškas samosas su žaliais kokteiliais.
– Janonio gatvėje esančioje legendinėje Bandelių kepyklėlėje (J.Janonio g. 6, Klaipėda).
– Pyragus su mėsa (ir be mėsos irgi skanūs!) valgome kepykloje „Natūralaus maisto tradicija šeimai“ (na ir pavadinimas!:), (H. Manto g. 41. Klaipėda).
Pusryčių klasika – kiaušinienė arba omletas:
Restoranas „Monai“ (Liepų g. 4, Klaipėda) kviečia pusryčiauti sekmadieniais nuo 11 val. Šis restoranas yra „Momo Grill“ restorano „brolis“, tad ilgų paaiškinimų nereikia – brangu, bet maisto, aptarnavimo ir aplinkos lygis – atitinkamas.
Beje, tai vienintelė šiuo metu mums žinoma vieta Klaipėdoje, kur gali paskanauti kiaušinių “marškinėliuose“.
Kavinėje-bare „Senoji Hansa“ (Kurpių g. 1, Klaipėda) savaitgalio rytais dažniausiai ramu ir tuščia. Omletus su visokiais priedais pagamina greitai, tad pusryčiams „Senoji Hansa“ – visai teigiama vieta.
Ko gero šiame sąraše labiausiai intriguojančia vieta vadinti galime užkandinę „Viskas lietuviška“ (Puodžių g. 3, Klaipėda). Čia galima mėgautis tradicine tarybine lietuviška virtuve tokioj pat aplinkoj. Mediniai paveikslai ant sienų, verdamų raugintų kopūstų kvapas* (prie šio punkto dar grįšime) griežta teta-padavėja, riebalų bala lėkštėje, didžiulės porcijos ir nesveikai mažos kainos…
Kiek teko pastebėti, dauguma lankytojų jokių omletų čia nevalgo. Didžiausio populiarumo sulaukia cepelinai (jetau, kokio dydžio!) ir riebaluoti karbonadai.
Ir tarsi vyšnia ant torto – KIEKVIENĄ sekmadienį dienos sriuba pas juos – *raugintų kopūstų viralas. Mielas rūpestėlis nuolatinių pagiringų klientų savijauta:)
Į puryčių vietų mieste sąrašą įtraukti galima ir Senojoje perkėloje esančius „Meat Lovers“ (Danės g. 1, Šiaurinis ragas – senoji perkėla, Klaipėda). Mat čia rasi ne tik omletą, bet ir angliškus pusryčius!
Jei esi valgęs angliškus pusryčius Anglijoje, žinai, kad „Meat Lovers“ versija šį patiekalą primena tik iš toli. Labai toli… Tačiau tai nereiškia, kad „Meat Lovers“ pusryčiai blogi ar neskanūs. Beje, skirtingai nei originaliame patiekale, čia prie solidžios kalorijų dozės gali tikėtis dar ir šiokios tokios naudos sveikatai, mat lėkštėje rasi ir salotų.
Tiesa, šiltojo sezono metu pusryčiauti „Meat Lover‘iuose“ savaitgaliais nepatariama! Na, nebent mėgsti, kai į tave remiasi svetimos alkūnės, o į ausį linksmai klykia visas būrys vaikų:) Tačiau ne sezonu – tai superinė vieta pusryčiauti. O dar kokie vaizdai pro langus!
Galbūt nustebsi, bet tarp mūsų rekomendacijų yra ir picerija „Bambola“ (H.Manto g. 1, Klaipėda). Čia pusryčiams rasi ir kiaušinienės, bet mes čia einame blynelių. O jų čia būna saldžių (su bananais ir ledais, mmm!), ir nesaldžių (su kumpiu, sūriu ir t.t.). Savaitgalio rytais čia tuščia, ramu ir per TV rodo Disnėjaus filmukus – vieni privalumai!
Pusryčių bufetai
Kontinentinius pusryčius dažniausiai rasi viešbučiuose, kur paprastai kartu su svečiais pusryčiauti leidžia ir žmonėms „iš gatvės“. Žinoma, už tam tikrą fiksuotą mokestį.
Jauki vieta kontinentiniams pusryčiams – kavinė „Coffee King“ (H. Manto g. 13/ Daukanto g. 10, Klaipėda). Pasirinkimas nėra didelis, bet visgi visi būtini dalykai yra. Ir dribsniai, ir džemas, ir medus, ir bandelės, ir jogurtas, ir pomidorai/agurkai, ir suris, ir kumpis, ir paštetas ir t.t…
Labiausiai džiugina, kad visa tai ne iš „Optima linija“ serijos, kas neretai pasitaiko kontinentiniuose pusryčiuose. Sūris, kumpis ir kiti produktai tikrai nėra iš pačių pigiausių.
Viskas vyksta bufeto (švediško stalo) principu. T.y. dėkis kiek nori ir ko nori bei kiek turi sąžinės.
Skanaus!