Didelė kaina restorane = kokybė? Ne!
Po “Mėmelio žirafose” esančiomis barų, restoranų Klaipėdoje apžvalgomis vis atsiranda pašaipių priekaištų, kad mes skundžiamės didelėmis kainomis. Maždaug “gal neįperkate geresnių restoranų?” :)
Ne, ponai, mes viską įperkame, tiesiog esmė yra ne kainoje. Kaina yra tik vienas faktorius, vertinant vietą. Kokie tie kiti faktoriai?
Viena kaina nieko nereiškia
Pradėkime nuo to, kad matuoti barų ar restoranų kokybę vien tik pagal kainą yra kvaila. Nebent tu eini į restoraną ir nori sau bei kitiems parodyti, kad gali sau leisti būti ponu. Deja, tokių žmonių (kaip ir padėvėtų “kietų” BMW ar “Lexus’ų”) Klaipėdoje neretai pasitaiko.
Kas tikrai svarbu
Didelės kainos baruose ar restoranuose nebūtinai garantuoja maisto bei aptarnavimo kokybę. Ir pati vieta gali būti įrengta tragiškai – neskoningas interjeras, prastas apšvietimas, nemalonūs kvapai iš virtuvės. Na, ir patys dar žinote, kokie baisūs kartais būna tualetai…
Todėl “Mėmelio žirafos” apžvalgose visada atsižvelgia į kainos santykį su:
-aptarnavimo lygiu;
-pačio maisto ar gėrimų paruošimo/pateikimo lygiu, originalumu;
-vietos įrengimu.
Nepermokėk vien dėl to, kad permokėtumei ;)
Tad nieko nuostabaus, kad kai kurios “pigesnės” vietos „Mėmėlio žirafų“ bloge gauna geresnius įvertinimus už “brangesnes“.
O už gerą maistą geroje vietoje su geru aptarnavimu negaila pakloti ir didelės sumos.
Bet ar tikrai verta permokėti vien tam, kad pasijaustumei geriau ir sau bei kitiems pakeltumei savo įvaizdį? ;)
O ką manai tu? Parašyk žemiau esančiame komentarų skyriuje.