Jūros gėrybės ir žuvies patiekalai Vilniuje: kurie restoranai nenuvils?
Nors turime privilegiją gyventi šalyje, įsikūrusioje prie jūros, plačia jūros gėrybių maisto kultūra, deja, negalime pasigirti. Laimei, į pagalbą skuba kitų šalių restoranai, užpildantys šį poreikį. Jūros gėrybės ir žuvies patiekalai Vilniuje rečiau sutinkamos, nei kitas mūsų dažniausiai aprašomas maistas, bet štai kelios vietos, kur tikrai skaniai pavalgysite:
„Selfish Bistro“ (Vilniaus g. 29)
„Selfish“ – šeimos bistro, įkvėptas meilės kelionėms, unikaliems ir šviežiems produktams bei gastronomijai. Restorano įkūrėjai ilgai ieškojo tokių produktų, kurie nustebintų svečius – įsimintini ir nematyti vynai, puikus šampanas ir svarbiausiai – šviežiausios midijos ir austrės.
„El Mercado“ (Didžioji g. 3)
Naujos koncepcijos, ispaniškos virtuvės restoranas ir gurmaniškų maisto produktų krautuvėlė Vilniaus senamiestyje siūlo paragauti ispanišku stiliumi ruoštų jūros gėrybių. Čia rasite ir klasikinių keptų krevečių su česnakais, ir egzotiškesnių patiekalų, tokių kaip kaip keptas aštuonkojis su bulvėmis ir rūkyta paprika.
„Super Sushi“ (Žirmūnų g. 68A/Upės g. 9)
Kaipgi jūros gėrybės be populiariojo sushi? „Super Sushi“ savo patiekalus apibūdina kriptiškai: pragare kepti migdolai su mistikoje rūkyta lašiša, De Niro maki; burokėlių sulčių fontanais įprasmintas vegetarų džiaugsmas, Yasai maki; pirmūnas desertų klasės žurnale, Philiz; išskirtinė, kaip keisčiausias komiksų herojus, šalta sriuba – Natsu. Restorano komanda stažuojasi Japonijoje, tad autentiškumo čia dar daugiau.
„Žuvinė“ (Didžioji g. 31)
Su Baltijos jūros regiono žvejais, ekologiniais Lietuvos žuvies ūkiais bei sertifikuotais žuvies tiekėjais iš viso pasaulio bendradarbiaujanti „Žuvinė“ rūpinasi produktais, kad Jus pasiektų šviežias, natūralus, ekologiškas ir tikras maistas. Profesionalūs padavėjai restorano svečiui pasiūlys tinkamiausius garnyrus prie skirtingų šviežios žuvies patiekalų ir parinks derančius vynus.
„Šturmų švyturys“ (Užupio g. 30)
Neabejotinai viena geriausiu vietų Vilniuje, kur galima pavalgyti žuvies patiekalų. Išskirtinis čia ne tik restorano interjeras, bet ir siūlomų patikalų meniu, kuris dažniausiai itin priklauso nuo sezoniškumo. Mat šios virtuvės šefo maisto gamybos filosofija paremta sezoninės žuvies ir tuo metų laiku Lietuvos miškuose randamų gėrybių derinimu. Tad čia tikrai viskas bus maksimaliai šviežu, o apie pačių patiekalų kokybę sunku net nupasakoti. Reikia tiesiog pabandyti pačiam.