Bistro „Riekė“ Vilniuje: kai Užkalnis suklysta
Ir nutinka kartais sunkiai suvokiamų dalykų…Maisto kultūroje jau senokai egzistuoja apžvalgininko Andriaus Užkalnio kultas. Gatvių legendos byloja, kad po jo pagyrų prie restoranėlių išsirikiuoja eilės, ir priešingai – jei tik maisto ragautojas įvertins užeigą viena ar dviem žąsimis, vadinasi, viskas, „krantai“ – lieka tik užkalti langus.
Štai ir užsukome į vieną tokių „pasmerktų“ užeigų – Žvėryne įsikūrusią „Riekę“ (rugpjūtį ten apsilankęs A. Užkalnis ją įvertino dviem žąsimis iš penkių). Vilniečiai puikiai prisimena, kad anksčiau visas šis pramogų kompleksas (be restoranėlio rūsyje, yra apartamentai viršuje ir didžiulė erdvė lauke – su vaikų žaidimo aikštele ir nuostabiu fontanėliu) vadinosi „Tvirtove“ ir garsėjo ne tiek savo virtuve, kiek slaptų įsimylėjėlių susitikimo vieta. Ne visi šie susitikimai, beje, baigdavosi laimingais atodūsiais…
Tačiau grįžkime prie virtuvės reikalų. „Riekės“ valgiaraštis, kažkada ignoravęs populiariąją gatvės maisto kultūrą (tiesa, Lietuvoje ši sąvoka gana iškreipta), po daugiau nei pusmetį trukusio pasipriešinimo, įsileido mėsainį. Tačiau ne jis yra „Riekės“ koziris. Pagrindinių patiekalų sąrašą, jei tik kišenėje nešiugžda stambesnis banknotas, geriau aplenkite – kainos prasideda nuo 12,50 (vištiena su juodaisiais lęšiais ir krevetėms), o už jautienos medalionus su ūkininkų sūriu bei chimi churri padažu sumokėsite ir 18,90. O tai ką valgyti, paklausite. Ir štai čia slypi itin malonus siurprizas – tarp kaštų užkandžių rasite iešmelius su kiauliena, jautiena bei vištiena (kaina – nuo 5.50 iki 6 eurų) bei salotomis ir traškiomis bulvytėmis. Maistas tiesiog tirpsta burnoje, židinyje maloniai spragsi ugnis, rankose teliūškuoja „Budweiser“ bokalas – taip galima ir nugrimzti lėto gyvenimo malonume.
Vidutinis čekis: 10-12 eur.
„Google“ reitingas: 4,3/5
„Facebook“ reitingas: 4,9/5
Adresas: Kęstučio g. 38, Vilnius